VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dimarts, 29 de desembre del 2015

(404) ECONOMIA EN COLORS de XAVIER SALA I MARTÍN (1963). Editorial Rosa dels Vents. 292 pàgines


Llegir llibres d´economia no és gaire habitual en mi. Aquest em va cridar l´atenció després de veure la sèrie que van emetre per TV3 a l´any 2015. El llibre segueix el mateix esquema que el programa de televisió. Encara es poden veure els diferents capítols en aquest enllaç: 


Tant el llibre com la sèrie de televisió consten de vuit capítols -cadascun té el nom d´un color: vermell, lila, blau, taronja, groc, rosa, verd i granat- i ens apropen de manera amena i entenedora a temes econòmics de la vida quotidiana.

Xavier Sala i Martín és un reconegut economista, catedràtic d´ Economia de la Universitat Columbia de Nova York i professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra. És autor d´articles acadèmics i de divulgació i dels llibres Apuntes de crecimiento económicoEconomia liberal per a no economistes i no liberalsDoncs jo ho veig així i És l´hora dels adéus?. És col.laborador habitual de RAC1, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

El que diu a la contraportada del llibre: "Perquè l´economia, com les americanes de Xavier Sala i  Martín, és plena de colors.Divertida, pròxima, entendedora, diferent... Així és l´economia quan en parla un comunicador carismàtic, algú que fa que l´economia deis de ser gris plom i s´ompli de colors... De la manera més desenfadada, divertida i fresca, ofereix en cada capítol una explicación magistral per posar l´ economia a l´abasto de tothom, aplicar-la a les situacions quotidianes i, en definitiva, per mostrar-la com mai s´havia vist: en colors".